Bearnaise – Sous Vide
Super lækker og nem opskrift på bearnaise i sous vide. Denne opskrift giver dig en fantastisk lækker og smagfuld bearnaise, der passer perfekt til dit sous vide oksekød. Efter en hjemmelavet bearnaise i sous vide, går du aldrig tilbage til pulverbearnaise.
Ingredienser
- 200 g smør (160 g ved fedtreduceret version)
- 2 æggeblommer (2 x 20 gram)
- 2 spsk bearnaise essens (hjemmelavet eller købt)
- 1 håndfuld frisk estragon (eller 1 1/2 tsk tørret)
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk hvid peber (sort peber kan bruges, hvid peber giver flottest resultat)
Instruktioner
-
Hæld æggeblommer, smør, bearnaiseessens, salt og peber ned i en zip-lock pose eller vakuumpose. Forsøg at undgå at æggeblommerne går i stykker, så de ikke blandes med smørret. Du kan eventuelt bruge to poser (en med æggeblommer og en med smørret), hvis blommerne går i stykker.
-
Læg posen i sous vide vandet og giver det hele cirka 30 minutter ved 54-60 grader eller indtil smørret er smeltet.
-
Tag posen op ad vandet og hæld indholdet forsigtigt over i et højt og aflangt stavblenderglas. Forsøg at undgå at æggeblommer og smørret rystes sammen. Start i bunden af glasset og bevæg dig langsomt opad, mens du blender med din stavblender.
-
Du burde nu have en lækker og tyk bearnaise sauce. Smag til med salt og masser af friskhakket estragon.